Jaqueline Hendriks

Atelier CreaWorld © 2015

Rebalancing

Voor mij is Rebalancing Liefde: je liefde leven.

De ontdekkingsreis naar de liefde die in ieder van ons aanwezig is gaat bij Rebalancing via het lichaam. Door verschillende vormen van fysieke aanraking (op een massagetafel) nodig ik je uit om je lichaam te gaan voelen. Ook meditatie en zelfonderzoek zijn belangrijk bij Rebalancing. Het lichaam is een belangrijke informatiebron in je weg naar bewustwording.


Vanaf onze geboorte en eigenlijk al wel eerder, doen we ervaringen op (waarop ons lichaam heeft gereageerd) die ons leven bepalen. In de loop van ons leven zijn dergelijke ervaringen en reacties uitgegroeid tot gewoonte patronen waarop ook weer onze emoties reageren. Al die reacties in de loop der jaren hebben ons lichaam gevormd zoals het nu is en maakt ons unieke leven zichtbaar.

We kennen onze patronen en weten vaak wel hoe we kunnen voldoen aan wat van ons verwacht wordt. Maar hiermee leven we vanuit ons hoofd en zijn we kwetsbaar en afhankelijk van onze omgeving.

Door je lichaam te gaan voelen en dat als leidraad van je handelen te nemen, maakt je onafhankelijk van wat er om je heen gebeurt. Je leeft meer in het NU, i.p.v. vanuit gedachtes over hoe het morgen moet, of gisteren was. Je bent verbonden met jezelf.


Dit gaat niet vanzelf, want onderweg naar jouw autonomie kom je al je patronen die in de loop der jaren in jouw lijf zijn ontstaan tegen. Je zal ontdekken dat alle verdedigingsmechanismen in de vorm van kramp of pijn en emotioneel als weerstand, boosheid, onzichtbaar maken enz. ervoor gezorgd hebben dat je als kind kon overleven, maar als volwassene je beperken in je vrijheid. Met compassie, liefdevol en zonder oordeel kunnen we deze patronen onderzoeken en er afscheid van nemen. Hierdoor zal je steeds meer gaan voelen wie je in wezen bent.


Een klein voorbeeld: Als je schrikt, verkrampt je lichaam. Als je als klein kind/baby bent geschrokken van iets, is je lichaam verkrampt. Je ontspant weer, maar iets van die verkramping blijft bestaan. Een volgende keer blijft er weer iets bestaan en zo stapelt het zich op en kan het leiden tot verkramping/ spanning op een bepaalde plaats in je lichaam. Momenteel voor jou zelf misschien niet eens meer voelbaar/het hoort bij jou, je lichaam is zich er naar gaan vormen, totdat er klachten ontstaan en/of het aangeraakt wordt. Veel spanning in ons lichaam is al zo gewoon, zo oud, dat we het in eerste instantie niet eens meer herkennen als spanning.


Belangrijke voorwaarden van de aanraking van de Rebalancer zijn dat het zonder oordeel is; liefdevol, en in verbinding is. Open, zonder vooraf bepaald concept. Dit biedt veiligheid om je te openen voor datgene wat al zo lang in je lichaam ligt opgeslagen.

Wanner je weet wat jouw reacties zijn op een situatie, kan je hier rekening mee houden en evt. verder onderzoeken hoe dit zo is ontstaan.


Een voorbeeld hiervan is dat ik altijd zei dat ik graag aangeraakt wilde  worden, maar toen ik mijn lichaam voelde, merkte ik dat het zich bij iedere aanraking onmiddellijk terugtrok of verkrampte. Pas als er vertrouwen/veiligheid is kan ik weer ontspannen.


Voor contact:


06 43756386


info@jaquelinehendriks.nl