Jaqueline Hendriks

Atelier CreaWorld © 2015

Workshops


Workshops


Een paar keer per jaar geef ik een biologisch vegetarische kookworkshop. In mijn kookworkshops spelen seizoensgebonden biologische groentes die geteeld worden bij tuinders in de omgeving de hoofdrol. Ook breng ik graag de smaak van “vergeten” groentes onder de aandacht.

We gaan samen proeven, samen koken en samen eten.

Er is momenteel veel aandacht voor gezonde voeding, maar de meningen over gezond voedsel lopen ook erg ver uit elkaar. Het is leuk om tijdens de workshop hierover met elkaar in gesprek te komen.

Voor mij is gezond voedsel onbespoten en met zorg en liefde geteeld; zoveel mogelijk van dichtbij en zo vers mogelijk. Naast veel groentes zijn ook granen en peulvruchten gezonde voedingsbronnen, waarmee veel leuke, lekkere en verassende recepten te maken zijn.De inhoud van de workshop is als volgt:

Van tevoren maak ik een menu. Ik vind het ook leuk als jij van tevoren aangeeft met welk product je graag wilt werken. Na een korte kennismaking, zal ik iets vertellen over het menu en de bereidingswijze. Daarna verdelen we de taken en gaan we aan de slag.

Met elkaar bereiden we op deze manier een 3-gangen maaltijd en iets lekkers voor bij de thee. Tijdens het koken zal ik e.e.a. vertellen rondom het bereiden en je regelmatig laten proeven.

Mijn passie voor de producten en plezier in het koken weet ik op aanstekelijke wijze over te dragen. Mijn nieuwsgierigheid naar smaken en smaakcombinaties zal uw nieuwsgierigheid naar de producten opwekken. Ook proeven is een ontdekkingsreis, want de ene appel heeft echt een andere smaak dan de andere en met dezelfde ingrediënten maakt iedereen toch weer iets anders.

Na afloop krijgt u alle recepten mee naar huis.


Aangezien de groentes van het seizoen mijn leidraad zijn en in de biologische tuinderij het seizoen ook afhankelijk van het weer is, kan ik moeilijk mijn menu van tevoren bekend maken.


Feestjes


Regelmatig verzorg ik een maaltijd/de hapjes voor een trouwerij, jubileum verjaardag/vergadering e.d. . Ik doe dit met plezier.

Ik kom graag een keer bij u langs om door te praten wat uw wensen zijn. Daarna maak ik een offerte en spreken we die samen door. Belangrijk hierbij is dat het helder is wat u uit wilt besteden en waar u zelf voor zorgt, zodat er op de feestdag zelf een mooie samenwerking ontstaat, waarbij er voor u vooral tijd is om uw feest te vieren.


De prijs hangt natuurlijk af van uw wensen en de grootte van de groep, maar een

feestelijk, biologisch en smakelijk 3 gangen menu bereid ik voor €19,50 bij 20 personen.


Overige activiteiten

Voor contact:


06 43756386


info@jaquelinehendriks.nl