Jaqueline Hendriks

Atelier CreaWorld © 2015

Massage cursus

Basiscursus

2 keer per jaar start ik een basiscursus ontspanningsmassage met technieken uit de rebalancing.


Een massagecursus is meer dan het leren van massage technieken. Je zult merken dat je je na zo’n avond meer ontspannen voelt en op een andere manier veel energieker. Je bent de beslommeringen van de dag even vergeten.


We beginnen de avond met een korte oefening om aan te komen en het dagelijkse leven los te laten.

Daarna is er een korte uitleg van de spieren waarop we werken.

Dan volgt een demonstratie van de technieken die we gaan oefenen, waarna er nog veel tijd over blijft om zelf te oefenen.


Tijdens de cursus leren we diverse technieken, zowel zacht als diep. Maar net zo belangrijk als het leren van technieken is de manier waarop je aanraakt. Ben je met je aandacht bij de persoon die je aanraakt? Voel je jezelf nog als je de ander masseert?

Ook besteden we aandacht aan de kunst van het ontvangen. Wanneer jij je eigen spanning kan voelen, kan je het ook loslaten en nog dieper ontspannen.


Per les werk je met één persoon, maar het is leerzaam dit af te wisselen en te ontdekken dat ieder lijf anders voelt en dus ook een andere aanraking nodig heeft.


Praktisch:

Kosten €260,00 voor 8 lessen van 3 uur, inclusief koffie/thee; flesje massageolie en een cursusboek


Vervolgcursus

Naast de basiscursus geef ik ook 1 keer per jaar een vervolgcursus.

In de vervolgcursus ontspanningsmassage gaan we dieper in op gebieden waar veel vraag naar is, zoals nek/schouder; onderrug. In deze gebieden leren we nieuwe technieken. Ook komen er gebieden aan bod waar we nog niet gewerkt hebben zoals masseren in zijlig en op de billen.

Doordat iedereen al bekend is met de basistechnieken ontstaat er tijd om meer aandacht te besteden aan de manier waarop je masseert en feedback geven. Dit geeft verdieping aan de massage. Een les masseren met je ogen dicht of blinddoek voor is spannend, maar zeer verrassend. Je gaat anders aanraken en brengt nog meer aandacht naar je handen en degene die je masseert.

Massagecursussen: praktische informatie
Ik geef deze cursus in twee blokken van 4 lessen, waarbij je ook de mogelijkheid hebt om je voor 1 blok in te schrijven.
Je kan meedoen aan de vervolgcursus als je de basiscursus gevolgd hebt, of ervaring hebt met massage vanuit Rebalancing.
De opbouw is hetzelfde als bij de basiscursus. We beginnen met een korte oefening als overgang van de alledaagse activiteiten naar het aanwezig zijn op de cursus. Er is een demo van de technieken en daarna tijd om uit te wisselen. Waar nodig wordt kort iets verteld over de anatomie.


Praktisch:

4 lessen: data volgen bij voldoende deelname

Kosten: €125,00 inclusief koffie/thee en alle lessen op papier.Annuleringsvoorwaarden:

Je plaats staat vast als je € 50,00 inschrijfgeld hebt betaald.


Bij annulering van de massagecursus tot een week voor aanvang wordt € 50,00 administratiekosten in rekening gebracht.

Wanneer je later afzegt ben je het hele cursusbedrag verschuldigd, tenzij iemand anders je plaats inneemt.

De cursussen gaan door bij minimale deelname van 6 personen.

Peildatum is 1 week voor aanvang van de cursus.

Zijn er geen 6 personen dan heb ik het recht de cursus af te lasten en de aanbetaling terug

te betalen.Voor contact:


06 43756386


info@jaquelinehendriks.nl